Caesar salát s krevetami a opečenou slaninou

Připravila jsem pro vás sérii osvědčených lehkých receptů a vín, která nám chutnají. Dnes si připravíme první recept.

V teplých dnech se nikomu moc vařit nechce a salát je ideální volba. Víno si vychladíme na 10°C.

Caesar salát s krevetami, opečenou slaninou a parmezánem v kombinaci s vínem Riesling  2015

Vinoporatugal Caesar salat blog

Potřebujeme:

  • římský salát
  • parmezán v celku
  • slaninu plátky
  • krevety, již uvařené, velikost střední
  • bílé pečivo, nejlépe bageta

Zálivka, která dělá tento salát tak neobyčený:

  • majonéza nejlépe Polička
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • stroužek česneku
  • 5 ks kapary najemno nakrájené
  • lžíce olivového oleje
  • pepř čerstvě mletý

Doporučuji nejprve připravit zálivku a pak nechat odležet, než se pustíte do přípravy salátu.

V nádobě smícháme majonézu s olivovým olejem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájené kapary, dále sůl, pepř a podle chuti dodáme hořčici. Můžeme nechat odpočinout v lednici.

Salát důkladně omyjeme, osušíme a nařežeme na pásky cca 1,5 cm. Kdo chce, může natrhat.

Nyní opražíme slaninu a v toustovači nebo na pánvi opečeme bagetu, kterou nakrájíme na kostky. Parmezán nastrouháme na hoblinky.

Salát s dresinkem smícháme ve větší misce. Servírujeme na talíř a dozdobíme krevetami, opečenou slaninou, posypeme krutony a hoblinky parmezánu a můžeme podávat.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *