Esporão Reserva 2018 – červené

Esporão reserva je vynikající červené, suché víno. Intenzivní rubínová barva potěší oko každého milovníka vína. Jeho výrazné ovocné aroma zralých červených plodů s tóny koření vás přenesou až do exotických zemí. Jeho chuť je plná a sametová. Výrazné třísloviny pocházející z odrůdy Aragonés dávají výborný potenciál k archivaci. Můžete si také založit vlastní sbírku těchto jedinečných vín, protože každý rok vytvoří etiketu jiný umělec.

645 Kč533,06 Kč bez DPH
Dostupné
  • Oblast: Alentejo

    Klasifikace: DOC

    Odrůdy: Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira a Cabernet Sauvignon

    Ročník: 2016

    Alkohol: 14,5 %

    Teplota pro podávání: 15°C

    Doporučené párování: zvěřinové chody jako dančí hřbet s portským přelivem nebo klasika kančí se šípkovou

    Proč mám ochutnat ikonické víno Esporão Reserva?

    Esporão vyrobilo v oblasti Alentejo první Reservu v roce 1985 a rázem se stalo vyhlášeným vínem pro svou mimořádnou kvalitu a jedinečnou chuť. Pečlivá práce na vinicích, zkušenosti z ročníků minulých, nejnovější technologie a dlouholetá vynikající práce enologa Davida Bavestocka je zárukou, že každý ročník představuje opravdu to nejlepší z regionu. Jednoduše je nezapomenutelným portugalským vínem. 

    A jaký byl ročník?

    Mírná a deštivá zima následováná upršeným jarem pomohla k obnově zádob vody na vinicích.  Léto bylo velmi horké a s velmi vysokými teplotami v červenci. Krásné počasí babího léta pokračovalo po dobu sklizně a hrozny byly ve vynikající kvalitě. Postupné zrání přálo selektivní sklizni u jednotlivých odrůd a dosáhlo se mimořádné kvality.

    Zajímavosti

    Půda je kamenitá a jílová s žulovým podložím. Průměrné stáří vinic 20 let. Obě odrůdy zpracovány s krátkou macerací na slupkách, následně proběhlo zchlazení moštu, pneumatické lisování a samotná fermentace při teplotě 15ºC v nerezových tancích, odstředění, studená stabilizace a filtrace.

Podobné zboží

Malé vinařství, které hospodaří pouze na 10 hektarech vinic a…