Rozvoz vín z eshopu po Zlíně zdarma - POZOR DOČASNÁ ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY VINOTÉKY

Esporão Reserva 2021 – bílé

Esporão reserva je bílé, suché víno, jehož zářivě zlatavá až slámová barva je charakteristická pro odrůdu Roupeiro. Aroma připomíná zralé mandarinky nebo meruňky. Jeho chuť je vyvážená s harmonickou kyselinou. Také nesmíme opomenout specifickou chuť opečených toastů a máslových sušenek, která je patrná díky fermentaci v dubových sudech. V závěru vás potěší sametovost s minerálními tóny. Tato jedinečná reserva nejlépe vynikne s grilovanou rybou, asijskými specialitami a samozřejmě navodí i uvolněnou atmosféru.

495 Kč409,09 Kč bez DPH
Skladem
  • Oblast: Alentejo

    Klasifikace: DOC

    Odrůdy: Arinto, Roupeiro a Antao Vaz

    Ročník: 2021

    Alkohol: 14 %

    Teplota pro podávání: 12°C

    Doporučené párování: grilovaná/pečená treska, uzený losos

    Proč mám ochutnat ikonické víno Esporão Reserva?

    Esporão vyrobilo v oblasti Alentejo první Reservu v roce 1985 a rázem se stalo vyhlášeným vínem pro svou mimořádnou kvalitu a jedinečnou chuť. Pečlivá práce na vinicích, zkušenosti z ročníků minulých, nejnovější technologie a dlouholetá vynikající práce enologů Sandry a Ramose  je zárukou, že každý ročník představuje opravdu to nejlepší z regionu.

    I bílá reserva je vyjímečným portugalským vínem. 

    A jaký byl ročník?

    Rok 2021 byl deštivý. V období vegetačního klidu (podzim – zima) byly hodnoty srážek vyšší než průměr za posledních 22 let a teploty zůstaly mírné. Dostatek deště vedl k doplnění a obnovení zásoby spodních vod. V létě byly mírnější teploty než jsme zvyklí a to umožnilo pravidelné a postupné zrání hroznů. Jejich kvalita byla vynikající.  

     

    Jednoduše je nezapomenutelným portugalským vínem. 

    Zajímavosti

    Vinice je plně certifikovaná jako ekologické zemědělství.

    Půda je kamenitá a jílová s žulovým podložím. Průměrné stáří vinic 16 až 26 let. Hrozny byly šetrně posbírany, část  fermentace proběhla při teplotě 15ºC v nerezových tancích a část v dubových sudech na vybraných kvasinkách. Následovalo zrání opět jen části produkce v nových dubových sudech po dobu 6 měsíců. 

Podobné zboží

Starobylá francouzská odrůda Semillon byla použita pro výrobu bílého suchého…