Esporão Private Selection 2012 – červené

Řada vín Esporão Private Selection je synonymem nezapomenutelných a jedinečných vín. Limitovaný hektarový výnos zaručuje vždy mimořádný zážitek. Toto červené, suché víno z ročníku 2012 je vyrobené převážně z odrůdy Alicante Bouschet, která předala velmi intenzivní rubínovou až fialovou barvu. Vůně je výrazná ovocná s tóny zralých lesních plodů a koření. Plná koncentrovaná chuť s pevnou strukturou tříslovin a dlouhou perzistencí je skvělou kombinací ke zvěřinovým specialitám, roastbeefu nebo sušené šunce. Doporučujeme pro slavnostní příležitosti, kdy náležitě oceníte mimořádnost okamžiku.

1 285 Kč1 061,98 Kč bez DPH
Skladem 1 ks
  • Oblast: Alentejo

    Klasifikace: DOC

    Odrůdy: Alicante Bouschet, Aragones, Syrah

    Ročník: 2012

    Alkohol: 14,5 %

    Teplota pro podávání: 16°C, vhodné nechat vydýchnout min 30 minut před konzumací

    Doporučené párování: roastbeef, jelení kýta na hříbkách, zajíc na sardelích

    Proč si vybrat ikonické víno Esporão Private Selection?

    Esporão vyrobilo v oblasti Alentejo první Garrafeiru, předchůdce dnešní Private Selection v roce 1987 a navázalo tak na úspěch řady Reserva. Pečlivá práce na vinicích, zkušenosti z ročníků minulých, nejnovější technologie a dlouholetá vynikající práce enologa Davida Baverstocka je zárukou, že toto víno představuje opravdu to nejlepší z regionu. Jednoduše předčí Vaše očekávání a stává se také nezapomenutelným portugalským vínem. 

    A jaký byl ročník?

    Velmi řídké srážky v zimních měsících vedly k podprůměrné úrodě. Ta se následně projevila převážně ve velmi koncentrované barvě, hrozny byly velmi vysoké kvality, mimořádný ročník. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce. Každá odrůda rostě v jiném půdním složení pro ni nejvhodnějším. 

    Zajímavosti

    Každá z odrůd byla fermentována zvlášť a i její zrání po dobu 18 měsíců v dubových francouzských sudech je oddělené. Ze 30% byly použity nové sudy a zbylých 70% sudy již použité - 1 rok. Po této době probíhá finální scelení vína a to je následně plněno do láhví. Víno je před láhvováním velmi lehce filtrováno a proto se v láhvi postupem času objevuje sediment. Doporučujeme dekantovat. 

Podobné zboží

Odrůdové červené suché víno, které je produkováno pouze z odrůdy…