Odrůdové červené suché víno, které je produkováno pouze z odrůdy Alicante Bouschet a jen ve vyjímečných ročnících. Hrozny pocházejí exkluzivně z vinohradu Palmeiras, který je mladý a nově vysazený. Jeho stáří je 10 let. Hluboká a koncentrovaná rubínová barva, typická pro barvířky, je následovaná výraznou vůní zralých lesních plodů a tóny kůže. Má vyváženou chuť, harmonickou strukturu tříslovin a dlouhou dochuť. Doporučujeme kombinovat se zvěřinovými specialitami, a také bude skvělým doplňkem pro vaše slavnostní příležitosti.
Oblast: Alentejo
Klasifikace:
Odrůdy: Alicante Bouschet
Ročník: 2010
Alkohol: 14,5 %
Teplota pro podávání: 16°C, nechat vydýchnout minimálně 30 minut před konzumací
Doporučené párování: dančí hřbet na portském a mandlové krokety
Alicante Bouschet je mimořádné červené suché víno, které se nevyrábí každý rok. Pouze při dokonalé souhře přírody a pečlivé práci vinaře může vzniknout takto krásné víno. Hrozny jsou s náležitou pečlivostí sbírány a následně šetrně zpracovány. Dalším ležením v láhvi se toto víno bude dále zlepšovat.
V jarních měsících byly nižší teploty a vyšší vlhkost než v předchozích letech, což představovalo ideální klimatické podmínky pro houbové choroby na révě. Proto jsme vyvinuli maximální možnou péči, aby se zabránilo napadení plísní. Chladnější teploty v tomto ročním období poskytly delší vegetativní růst a i přes velké teplo od začátku července, jsme začátek sklizně posunuli asi o 10 dní později než obvykle. Horké počasí pokračovalo po dobu sklizně a hrozny byly ve vynikající kvalitě. Navzdory teplu byly hladiny cukru normální a kyselost byla o něco nižší než normální.
Půda je kamenitá a jílová s žulovým podložím. Průměrné stáří vinic 10 let. Obě odrůdy zpracovány s krátkou macerací na slupkách, následně proběhlo zchlazení moštu, pneumatické lisování a samotná fermentace při teplotě 15ºC v nerezových tancích, odstředění, studená stabilizace a filtrace.