Toto odrůdové červené víno je suché. Má jasnou rubínovou barvu a výrazné aroma po zralém peckovitém ovoci. Odrůda Trincadeira je skvělá pro své sametově jemné třísloviny a delší dochuť. Víno bylo fermentováno v nových cementových tancích připomínající tvar tulipánu. Následně zde i zrálo po dobu 6 měsíců. Použité hrozny pocházejí z vinohradů starších 40 let. Nádherné nebarikované víno, které rozhodně stojí za vyzkoušení.
Oblast: Alentejo
Klasifikace: Regionální - vinho regional
Odrůdy: Trincadeira
Ročník: 2018
Alkohol: 14,5 %
Teplota pro podávání: 14°C
Doporučené párování: plné smetanové sýry, zvěřinové speciality nebo jen samotné
Záměrem je vyrobit víno z výhradně ekologicky pěstovaných nových vinohradů a předvést typickou portugalskou odrůdu v kombinaci s Cabernetem. Použité cementové nádoby ve tvaru tulipánu umožňují plně podpořit při zrání díky mikrooxidaci toto jedinečné víno.
V jarních měsících byly nižší teploty a vyšší vlhkost než v předchozích letech, což představovalo ideální klimatické podmínky pro houbové choroby na révě. Proto jsme vyvinuli maximální možnou péči, aby se zabránilo napadení plísní. Chladnější teploty v tomto ročním období poskytly delší vegetativní růst a i přes velké teplo od začátku července, jsme začátek sklizně posunuli asi o 10 dní později než obvykle. Horké počasí pokračovalo po dobu sklizně a hrozny byly ve vynikající kvalitě. Navzdory teplu byly hladiny cukru normální a kyselost byla o něco nižší než normální.
Půda je kamenitá a jílová s žulovým podložím. Průměrné stáří vinic 10 let. Obě odrůdy zpracovány s krátkou macerací na slupkách, následně proběhlo zchlazení moštu, pneumatické lisování a samotná fermentace při teplotě 15ºC v nerezových tancích, odstředění, studená stabilizace a filtrace.