Připravila jsem pro vás sérii osvědčených lehkých receptů a vín, která nám chutnají. Dnes si připravíme první recept.
V teplých dnech se nikomu moc vařit nechce a salát je ideální volba. Víno si vychladíme na 10°C.
Caesar salát s krevetami, opečenou slaninou a parmezánem v kombinaci s vínem Riesling 2015
Potřebujeme:
Zálivka, která dělá tento salát tak neobyčený:
Doporučuji nejprve připravit zálivku a pak nechat odležet, než se pustíte do přípravy salátu.
V nádobě smícháme majonézu s olivovým olejem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájené kapary, dále sůl, pepř a podle chuti dodáme hořčici. Můžeme nechat odpočinout v lednici.
Salát důkladně omyjeme, osušíme a nařežeme na pásky cca 1,5 cm. Kdo chce, může natrhat.
Nyní opražíme slaninu a v toustovači nebo na pánvi opečeme bagetu, kterou nakrájíme na kostky. Parmezán nastrouháme na hoblinky.
Salát s dresinkem smícháme ve větší misce. Servírujeme na talíř a dozdobíme krevetami, opečenou slaninou, posypeme krutony a hoblinky parmezánu a můžeme podávat.